//

A Fotonhost adatközpontban, saját RACK-szekrényben, redundáns tápellátással rendelkező csúcsminőségű szervereken történik a szolgáltatás, minden feladatra különálló gép áll rendelkezésre, ez jelentősen megnöveli a stabilitást, ezenkívül sokkal gyorsabb kiszolgálást eredményez.

 

Hálózatunkat egy CISCO nagysebességű switch látja el, ami redundánsan csatlakozik a belföldi gerinchálózatra 1Gb/s sebességgel, külföld felé a sávszélességünk átlagosan 200Mb/s sebességű. Hálózati terheltségünk általában 5-10% között mozog.

 

A támadások elhárítását egy redundáns OpenBSD-alapú tűzfal végzi, kiszűrve ezzel a szervereken elhelyezett weboldalak, többek között a Joomla, WordPress és egyéb ingyenes CMS-alapú oldalak botnetek általi támadását.

 

Dedikált adatbázis-kiszolgálást egy 24 magos, 24GB memóriával rendelkező Intel szerver látja el, amely a központi tárolóegységre csatlakozik egy nagy sebességű Fibre Channel kártyával, így téve gyorssá és redundánssá az SQL-kiszolgálást.

 

Független, külön erre a célra dedikált erőforrásként SPAM-szűrő szervert üzemeltetünk, így több mint 90%-os pontossággal szűrjük ki a kéretlen levél-áradatot. Ez a gép háromszintű SPAM-szűrő rendszerrel védi a nálunk fenntartott postafiókokat.

 

A POP3 és IMAP levelezést biztosító szerverünk 8 processzormaggal – szintén dedikáltan – csak ezt a feladatot látja el, magas szinten tartva a levélkiszolgálást.

 

SMTP (kimenő levélküldő) szerverünk által megvalósítható az internetszolgáltató-független e-mail küldés lehetősége, mert ezt a szolgáltatást bármilyen internet-kapcsolaton keresztül használhatjuk, legyen az ADSL, UPC, vagy mobilnet.

 

Webszervereink magas rendelkezésre állású Intel szerverek, melyek mindig a legmagasabb szintű igények kiszolgálására vannak kalibrálva.

 

A 2U magas, redundáns táppal rendelkező webszerverünkben 2db 4magos processzor és 16GB memória található.

 

Legújabb webszerverünk 1U magas, 2db 4 magos processzorral, 24GB memóriával rendelkezik, szintén a közös tárolóegységre van csatlakoztatva, emellett redundáns tápegységgel is rendelkezik.

 

SSD tárhelyet kínáló gépünk egy 16 magos SGI Altix szerver, 24GB memóriával, a tárhelypiacon egyedülálló módon ötvözve az SSD meghajtók gyorsaságát és az erőforrásbarát NginX webkiszolgálót.
Az NginX szoftver orosz fejlesztésű, stabil és rendkívül gyors, így ezzel a párosítással egyedülállóan gyors tárhely-szolgáltatást tudhatunk a magunkévá.

 

A mentések tárolásáról egy földrajzilag távol elhelyezett szerver a felelős, ahol több mint 3,5 TB tárhely áll rendelkezésre a biztonságos tároláshoz.